NEW-ENERGY.TV de zender voor energie en klimaat

 

Zoeken

Actueel


Build sustainable offshore cloud factories?
Eerste stappen richting Circulaire Bouw Economie
Seizoensopslag van zonne-warmte in zoutvaten
First challenge 'Cool Down The Planet' New Energy TV goes international

- deel pagina -

Over ons

New-Energy.TV is een onafhankelijke portal en internetzender met als doel het in kaart brengen van het lange termijn proces naar een duurzame energievoorziening. De webzender begon op 1 januari 2006 met het actief volgen van de talloze ontwikkelingen op het gebied van energie en klimaat en heeft een uniek archief opgebouwd.

New-Energy TV is een initiatief van televisiemaker Roelf van Til, die eerder jarenlang verslaggever was voor de actualiteitenrubriek Netwerk.

Opdrachtfilms vormen de financiŽle basis van New-Energy TV.  Voor nadere informatie en tarieven over onze video-producties kunt u contact opnemen met Roelf van Til, tel. 06 422 97 246 . mail: r.vantil@new-energy.tv

COLOFON

Redactie, Editing & Vormgeving:
Roelf van Til

Camera: Marijn Schuurmans, Raymond Hartman

Website:
BenedenBoven

Postadres:
New-Energy TV BV
3514 AZ Hooghiemstraplein 160
Utrecht

Persoonlijk CV:

Roelf van Til (Nieuwerkerk a/d IJssel, 28 december 1960) is een Nederlands programmamaker en ondernemer in Nieuwe Energie.

Na begon in Leiden met een studie Nederlandse Taal en Letterkunde en studeerde af aan de Universiteit van Amsterdam als doctorandus in het vak Persgeschiedenis. Zijn loopbaan startte met een aanstelling als nieuwsredacteur bij AVRO Radiojournaal.

Als beginnend omroepjournalist raakte in de ban van de omwentelingen in Oost Europa en verhuisde direct na het revolutiejaar 1989 naar Praag om er als Midden-Europa correspondent te werken voor enkele Nederlandse omroepverenigingen en de Belgische BRT. Hij was er getuige van het langzaam uiteenvallen van Tsjechoslowakije, en het inspirerende presidentschap van Vaclav Havel.

Vanaf 1994 werkte hij als tv-verslaggever voor AVRO Televizier. Dat programma ging een jaar later op in Netwerk, het gezamenlijke nieuwspodium van de AVRO, KRO en NCRV. In tien jaar tijd maakte Roelf van Til honderden reportages over binnen- en buitenlandse issues. Ook regisseerde hij tientallen langere documentaires voor de publieke omroep, o.a. over prins Claus, Wim Kan, Desi Bouterse, Anton Mussert en de avonturier Willem Sassen.

In 2002 maakte Roelf van Til voor Netwerk een reportage over de toekomst van video via het internet, onder het mom: "elke Nederlander zijn eigen omroep". Hij raakte zo enthousiast over de mogelijkheden om met eenvoudige middelen een eigen webkanaal te starten, dat hij de daad bij het woord voegde. Hij nam ontslag en richtte als pionier een eigen video-channel op: New-Energy TV, de zender voor Energie & Klimaat. In die rol combineert hij na 10 jaar nog steeds zijn passie voor duurzame energie met ondernemerschap en videojournalistiek, en brengt zoveel mogelijk van de energietransitie in beeld.

Roelf trouwde in 1992 met Marijke Swarthof. Na haar overlijden hertrouwde hij met Annemieke Plouvier. Roelf is vader van vier kinderen. Leonore Anne (1992), Leonard Sebastiaan (2001), JuliŽtte Anniek (2003) en een meisje dat ver weg is. Lisa Votinova mijn mooie lieve jongste dochter: ik mis je.nieuw op New-Energy.tv

Seizoensopslag van zonne-warmte in zoutvaten
Seizoensopslag van zonne-warmte in zoutvaten Een groep onderzoekers uit Europa, gecoŲrdineerd door TNO, werkt aan het opslaan van energie uit zonnecollectoren in vaten met zouthydraten. Daarmee kunnen in de winter gebouwen worden verwarmd. New Energy TV zag de testopstelling in Warschau. bekijk


Sponsors